Boek Het Actief Water boek

€  16,95

Resultaten van het drinken van basisch geïoniseerd water

De natuurkundige aspecten van water zijn vrij onbekend. Men gaat ervan uit dat alleen  de scheikundige samenstelling  telt, maar dan wordt een belangrijk aspect gemist.

Uit onderzoeken over de werking van geïoniseerd basisch water uit een waterionisator blijkt de antioxidatieve werking van de vrije elektronen  belangrijk.   Dit water, ook gereduceerd en energiewater genoemd vanwege haar overschot aan vrije elektronen, is qua werking niet vergelijkbaar met basisch water dat ontstaat door het oplossen van basische mineralen. 

a.     Alkaline geïoniseerd water is een sterke antioxidant en beschermt het DNA

Basisch geïoniseerd water wordt ook wel gereduceerd water genoemd omdat het redoxpotentaal is gereduceerd. Het is verminderd tot een waarde van –200 tot -850 mV. Dit water heeft een overschot aan vrije elektronen die vrije radicalen onschadelijk maken.

Vrije radicalen zijn moleculen die één elektron tekortkomen. Ze halen deze met geweld uit andere moleculen die daardoor beschadigd raken en klachten en ziektes kunnen ontstaan (1,6).

Als ratten een maand lang geïoniseerd basisch water drinken, vermindert duidelijk de oxidatieve stress, de vrije radicalenbelasting in hun lichaam (Yanagihara 2005), net als de  DNAbeschadiging door vrije radicalen (5). De antioxidatieve werking van basisch water is veel sterker dan die van vitamine C, omdat de OH¯- moleculen kleiner zijn dan de vitamine C moleculen (2). 

  • Retourneren: binnen 14 dagen.