Gezond en Vitaal

Gezond en vitaal leven willen we allemaal. Want dan zit je lekker in je vel. Je body, mind en soul zijn in balans. Echter, de juiste balans vinden is niet altijd even gemakkelijk. Toch zijn er een aantal zaken die je zelf kunt doen.

Zorg voor goede gewoonten voor een gezonder en vitaler leven!

Beweeg

Niet bewegen, maakt je inactief. En inactiviteit is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar vermindert ook je vitaliteit. Wil je gezond en vitaal leven? Ga sporten. Beweeg dagelijks 30 minuten. Je bevordert je spijsvertering, verbetert je immuunsysteem en draagt bij aan een betere afvoer van allerlei afvalstoffen in je lichaam. Nee, je hoeft niet à la minute naar de sportschool te hollen om te sporten. Ook kleine beetjes inspanning verhogen je fitheid. Neem de trap, fiets vaker, schrob je huis, wandel enzovoort. Je vitaliteit neemt toe!

Kies voor vers, onbewerkt voedsel

Wat je eet, weerspiegelt je gezondheid. Wil je gezond en vitaal zijn? Kies dan voor verse en onbewerkte voedingsmiddelen. Laat geraffineerde producten zoveel mogelijk staan en wees matig met dierlijke eiwitten. Vermijd eten met conserveringsmiddelen plus kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ga voor puur natuur, zoals onze voorouders.

Zorg voor een goede nachtrust

Slapen is gezond! Om alle dagelijkse indrukken te verwerken en voor het herstel van je organen. Kortom: je komt ’s nachts helemaal tot rust. Hoeveel uren slaap je nodig hebt varieert. Gemiddeld is tussen de 7 en 9 uur. Om je nachtrust te bevorderen is het goed iedere dag op een vast tijdstip je mandje in te duiken en op vaste tijdens op te staan. Vervolgens doe je er goed aan een uur voor je gaat slapen te ontspannen en prikkels te vermijden. Slaap je moeilijk in? Doe ontspannings- of yogaoefeningen. Ook een warm bad werkt ontspannend. Zorg je voor een goede nachtrust? Je bent beter uitgerust, hebt meer energie en je vitaliteit neemt toe.